Doom 3

2010.12.05. 18:29

Tom(HT): 040719 doom3pc

Gyerekkorom játéka volt a Doom2.A gonosz pixelszörnyecskék soha se hozták rám a frászt,helyettük vigyorral löttem agyon őket sörétesemmel,máskor mászkáltam rejtett fegyverekért,lőszerekért.....fúúú,azok a szép idők.

Most,már régóta kiadták a mesésen szép Doom3-at...a "tovább" gomb után láthatjátok a véleményemet róla.

Történet

(pontosan nem tudom,de)Az egész dolog úgy kezdődik, hogy elküldtek minket,mint No-name "tengerészgyalogos"-t a Marsra dolgozni. Megkapjuk első feladatunkat,hogy keressünk meg egy professzort.Mikor lemegyünk, már méterről méterre látni,hogy itt valami lessz.

És lett.

Miután megtaláltuk a proft,az elkezd hadarászni,hogy itt a vég,mi nem tudjuk felfogni,és ebben a pillanatban a monitoron látni,hogy a portálból furcsa,repülő fejek jnnek ki,egyik a monitoron keresztül egyenesen a profba.Ilyenkor tallkozunk az első Zombival.Utunkat természetesen még több buta zombi keresztezi,de vannak olyanok,akiknél fegyver is van,de (sajnos) azok még fedezéket is használnak.Aztán ott vannak a szörnyek....és még egyéb finomságok.Közben,ami hab a tortán,hogy a rádióbol különféle hörgéseket,jajgatásokat hallassz,amiket az áldozatok adnak ki.Később ezt el lehet felejteni.

Magunkra vagyunk utalva.Király......

Játékélmény

A játéknak úgy normál története nincs,a szokásos "Doom-stílus"-tól csak kicsit különbözik,mivel a főnök esetenként dirigál nekünk,máskor különféle dolgokkal kell szórakozni,hogy továbbmenj.Be kell kapcsoli ezt,kódot szerezz,hogy kinyisd azt,máshol többféle módon is tovább lehet jutni.Egyik újítás,a PDA,egyik hasznos(és fontos) tárgy lessz gyalogosunk életében,mivel erre lehet föltölteni CD-ket,amin jó kis dolgok vannak, például egy videó a plazmapuskáról,amint részletesen bemutatják.....de még milyen részletesen....azt viszont nem mondják el,hogy melyik szörnyekre ajánlott.

Szörnyeknél mindig van egy kis "bemutató",ami tudatja veled,hogy hát ő is benne van a játékban,és attól kezdve nagy az esélye,hogy ő is megjelenik a legtöbb pályán.Például ha megjelenik egyszer egy Revenant(rakétavetős csontváz),ki tudja mikor jön elő mégegyszer.....

Természetesen raktak a játékba "Húsvéti Tojásokat" is,mint például a konyhában elhelyezett "Super Turbo Turkey Puncher 3",amiben a jó öreg Doom2-es főhössel kell pulykákat öklözni.Egy ideig vicces.....hál istennek nem ez az egyetlen vicces dolog a játékban.Például a MartianBuddy nevű (nem valódi!)cég honlapján van egy kód,amivelfel lehet nyitni olyan szekrényeket,amiket ők "raktak le" a játékban.Tele van pakolva hasznos lőszer-,páncél- és fegyverkészlettel,szóval érdemes nem kihagyni őket.

Még egy érdekesség,mivel sötét ez a játék,külön kitaláltak hozzá zseblámpát. Igaz,mikor ezt használjuk,nem vehetjük föl fegyverünket,mivel jobb kézben lámpával nehéz sörétesezni.Ez néha idegeítő,ha hirtelen a pofádba röhög egy szörnyeteg,aztán a pofádba karmol.ilyenkor kell egyből fegyvert válltani.Amit úgyszintén,szó szerint a kezedbe kell venni,az a gránát.Mivel ez nem CoD,a gránátot elő kell venni,lehet persze "főzni" őket,de nem érdemes,ha már ellenséget érezve a szörny/ellenfél arcába robban.Ez hasznos kellék lessz,ha eleged van a lövöldözésből,és véget akarsz vetni a mocskok életének.a robbanásokat szép ragdoll-effektus követi :) .

Ha már fegyver......akik nem szeretnek rocky-módon öklözni vagy zseblámpával hidegebb éghajlatra csapni a pokollényeket,előre elmondom,hogy van benne láncfűrész. :)

...amik láncfűrészes zombiknál vannak. :D

Grafika,hang,irányítás

A grafika már sokkal szebb,mint ami a Doom2-ben volt....tényleg.Az árnyékokat remekül megoldoták,és max grafikán nagyon szép lessz a tér.Igaz,én alacsonyon játszottam,de akkor is jól néz ki.A szörnyek,mint minden játékban,bűn rondák,de ebben a játékban nem azért,mert sz@r a grafika.Nagyon meglettek oldva a részletek,de nem érdemes megállni hogy megnézd a "szépségeket",mert odacsapnak.A tárgyak is jól néznek ki.

Hangjáról ugyanaz,mint a grafikánál.Tárgyak esése,szörnyek ordítása,beszéd,mind jó.Ha fölraktok még hozzá magyarosítást,akkor az angolul nem tudók is élvezhetik ezt a remekművet.Ha már hang:Előfordul,hogy egyes kódok hangfájlokon vannak rajta,azokban az esetek 90%-ban a felvétel végén hallhatunk meg.

Irányításról csak annyit tudok mondani,hogy normál.Szégyen a futás,de k***a hasznos,mivel néha csak ezzel lehet elmenekülni,vagy feljutni más helyekre....meg tovább.A CoD-okkal ellentétben sprinteléskor nyugottan írthatsz tovább,de szerintem hülyeség....kivétel főellenségeknél.NA AKKOR futni kell.

"....but deliver us from evil..."

A multiról csak annyit tudok elmondani,hogy a lényege,mint mindig,a jó öreg mész-és-darálsz játékstílus.Igaz,ellenfeleinket meg lehet zavarni lámpalekapcsolásokkal,vagy erősebbé válhatunk egy-két Power-up-pal.Ha meg el akar tünni,csak ugorjon a portálba.....

A játék nekem nem nagyon jött be,mivel nem vagyok akkora rajongója az olyan játékoknak,ahol totális sötétségben kell falt tapogatózva előre menni.Ha Doom-ról van szó,én maradok a Doom2-nél.....

Ennyi volt,és sajnos lehet,hogy teljesen befejezem nemcsak a Doom 3 bemutatóját,hanem az egész bemutatósdit is,mert sajnos időm alig van,és kész csoda,ha feljövök ide.

Végezetül egy kis videó a játékról.Remélem élveztétek a bemutatót.Sziaztok!

A bejegyzés trackback címe:

https://haverteam.blog.hu/api/trackback/id/tr72416830

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Je m'appelle Théo · http://www.theosblog.blog.hu 2010.12.13. 10:40:37

a leírás tetszetős bár van pár fogalmazási érdekesség :) szerettem a Doom3-at, sok jó pillanat volt benne :)

haveeer 2010.12.17. 18:48:19

Hát igen Tom barátunknak van pár fogalmazási "érdekességei" de ha nem zavaró akkor remélem nem nagy hiba :D

Tom(HT) 2010.12.17. 21:41:40

Fogalmazási "érdekességei"??

....ez alatt mit értesz,kedves haveeerom? :)
süti beállítások módosítása