Elnézést a késésért,de hát nyár van......annak meg hatása van rám.

Agy-irányítás?Telekinézis és tűz-dobálás?Kinek kellenek már az uncsi MP5 és a rakat AK,ha agyaddal bármit irányíthatsz,robbanthatsz,mozgathatsz és egyéb mókát csinálhatsz?

A mai játékban ezeket elkövetheted.Ember-lebegtetés,agy-bombák kikerülése,ki"szállás" a testből és körülnézés,és még sorolhatnám.....

Akkor kezdjük is el az elemzést....

 

TÖRTÉNET:

Az egész játék azzal kezdődik,hogy emberünk,Nick Scyer-en kísérleteket végeztek(Ennek csak később vesszük hasznát),és egy "Mindgate" nevezetű bázisál dolgozunk.Bizarr név.

Később ezt megtámadja egy rakat klónszerűség(nem,nem Star Wars,csak normál Military gönc,maszk,stb.),akiket egy ember irányított.Természetesen a túlélőket elfogták,és azt akarják,hogy ők is álljanak be a klónbaba-sorba.Mi természetesen ezt nem akartuk,és félresikerült szökésünknek köszönhetően cellába visznek...ahonnét egy szőke nő kihoz minket,kezünkbe nyom egy hangtompítós pisztolyt,és kész.Írthatod egyedül a népet.

Jajdejó.

JÁTÉKÉLMÉNY:

No Comment.A játék maga nagyon egyedi(szerintem),habár néha igazán idegesítő is tud lenni.Egyik pályarésznél(a vége elött) megtanuljuk az "Aura Viziót",és ezzel a képességel azt mondom,a játék nehézsége marhanagyot ugrik fel...láthatatlan agyszipuzó szörnyetegek,agybombák,és még sok más rejtély..

Humor terén is nagyon jól ki lett találva a játék.Ahhoz,hogy megszerezz különleges Bónusz-pálákat,Gonosz Kerti Gnómokat kell szerezned a játékban...és ezekkel jó kis pályák nyílnak meg,egypárat sikerült megcsinálnom :)  Máskor tréningeknél,mikor betanuluk erőinket,a trénerünk,Barrett haja mindig más és más....egyszer Mohawk,máskor Mikrofon-haj... :D Mikor végigviszed a játékot,végigvihetsz pár pályát megnyiható csalássokkal (összes Psi-erő,stb.) és választható karakterekkel,például a generális bohóc-öltözetben....ez semmit sem változtat,animációk ugyanazok,és a játékban egyetlen ember se szólal meg úgy,hogy kinyitná a száját.Csak bejátszásokban nyitják ki.Hamár "humor",egyik képességünkkel visszaszerezhetjük elveszett Psi-erőnket,de ha ezt álló (nem mindegy,hogy fekszik vagy halott) ellenséggel,háta mögött csináljuk,akkor a végkifejlett egy szaftos agy-robbanás lessz.Nyami.....

Van egy egészen más,mindig nyitva levő bónusz-szoba,a Psi-szoba.Itt végtelen élet- és Psi-erővel csépelheted a megnyitott ellenfeleket,és élvezheted a Havoc-motor által megadott fizikai csodákat...láncreakció fadobozokkal és robbanóhordókkal....gránát robbantása melletted,ami arra ezet,hogy végigrepülöd a szobát,mindenféle vicces pózt felvéve,szétkenődsz,és később rángatózva,de felkelsz....Lekvárral és Lajával nagyot röhögtünk ezeken :).

GRAFIKA,HANG,IRÁNÍTÁS:

Az irányítás nem okozott nekem problémát...ha igen,akkor elég kicsit(régen játszottam vele).....a hang az jól el lett trafálva,a dolgok esésének hangja jó...például mikor lepottyan egy vas doboz,lehet hallani,hogy leesett,és azt,hogy vas :) a fánál máshogy hangzik.A zene is el lett találva,rendelkezik a játék amolyan Nyugi-Csata szinttel,pl. mikor az ellenséggel párbajozol,akkor más a zene.Ha nyugi van,más a zene.Ha egy rahedli ellenség jön(csak Psi-szobánál fordult elő),megint más a zene.Ha főellenség...nem kell mondani :)

A grafika elmegy.Láttam már jobbat,de ha nem a grafikán tartjuk a szemünket egész nap,hogy hol lehet belékötni,akkor jól el lehet játszani vele.A hasbeszélket már említettem.De hát játékban ritkán szólalnak meg....ha meg igen,akkor a legtöbbet a maszkos katonák.Na most ők jönnek.

"This is the Movement!"

A játék elejétől a közepéig röhögve mendegélhetünk.Igaz,ha néha elakadunk,használni kell a jó kis képességeinket,mint pl. az Elme-irányítás(ezt sokszor kell).Az ellenségek legtöbbje jól megvan oldva nehézségügyleg.Úgy három gyakori ellenség van,mindegyiknek más a trükkje.Például az MP1-es katonákat(introban vannak,a végén már eltünnek) röhögve dobálhatod,de ugyanezt nyögve-nyelősen tudod megcsinálni az MP3-as,überpáncélozott katonákkal.

Nem akkora nagy az arzenál,mint a CoD-sorozatban,de végülis nem az a cél,hogy lépten-nyomon cseréld a fegyvert.A mesterlővész fegyvernél például nem lehet befogni a lélegzetet,DE gugolással könnyen lehet ellensúlyozni a célzási problémákat(nem emlékszem,hogy ez más fegyverre is igaz),és mivel a játék inkább konzolos,fal mögé lehet bújni(mivel CoD-os vagyok,ezt nem-igen használtam).Igaz,egyes fegyvert nem is szerezhetsz meg.Például itt van a lángszóró az MP2-eseknél(csak 1-szer találkoztam),a rakétavető az MP3-asoknál(nem írányíthatod őket :'( ),a gránát,és a csavarkulcs.Vagy mi.Az is csak munkásoknál van :).

A legtöbb "tárgyat" (medikit,nagyobb medikit,Psi lötty,stb.) magaddal viheted,természetesen nem egy rakattal,hanem pl. ebből tizet,abból egyet,emebből négyet.

"Serve or Die."

A játék se multival,se Co-op-al nem rendelkezik(milen lenne egymást dobálni?).Miután a játékot végigjátszottam,már kedvem nem volt új,nehezebb játékot kezdeni,elég volt a könnyű rész utolsó pályái.Egyes főellenségek amúgyis totál-nehezek,míg egyeseket kis ügyességgel könnyen kiírthatók.

Csak azoknak tudom ajánlani a játékot,akinek ideje,türelme,ügyessége és egy kis puzzle-érzéke van :) akinknek nincs meg ez a négy,azok hamar a falhoz fogják vágni a játékot.Vagy a kukába.

Sajnos már nincsen polcokon a játék,és a végén megígért "To Be Continued" egy nagy hazugság,mivel még ma sincs folytatása eme játéknak(pénz miatt állítólag).Kár...én megnéztem volna.

Ennyi lenne mára,de mielött elmennétek,halgassátok meg a Cold zenés klippjét,ami a játékhoz készült.(a videó kicsit halk,szóval hangot fel!)

Jó szórakozást kívánok,és sziasztok!

A bejegyzés trackback címe:

https://haverteam.blog.hu/api/trackback/id/tr752178468

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása